Tradičné jedlá, koláče a štedrovečerné špeciality
Objavte overené recepty, ktoré voňajú Vianocami. Klasické polievky, kapor, zemiakový šalát, sviatočné koláče aj sladké dobroty, ktoré milujú celé generácie.

Hladká, krémová a dokonale ochutená domáca majonéza pripravená za pár minút. Ideálna do zemiakového šalátu aj na sviatočné chlebíčky.

Jemné vianočné filety z lososa pečené s bylinkami, citrónom a maslom. Rýchle, ľahké a pritom luxusné sviatočné jedlo, ktoré osvieži tradičný štedrovečerný stôl.

Jemná, voňavá domáca rybia omáčka, akú pripravovali naše mamy a babičky. Podáva sa k vyprážanému kaprovi, varenému kaprovi aj k zemiakovému šalátu. Jednoduchá, no poctivá omáčka, ktorá dodá štedrovečerným jedlám tú pravú tradičnú chuť.

Tieto vianočné medovníčky sú krásne mäkučké už v ten istý deň, keď ich upečiete. Vonia z nich med, škorica a trocha nostalgie – presne tak, ako keď ich kedysi robievali naše babičky. Rýchly, overený a spoľahlivý recept, ktorý si zamiluje celá rodina.

Chrumkavé vianočné podkovičky z kapra obalené v trojobale a vysmážané do zlatistej farby. Tradičná štedrovečerná klasika, ktorú si zamiluje celá rodina.

Klasický vyprážaný kapor v trojobale je neodmysliteľnou súčasťou štedrovečernej večere. Chrumkavý zvonka, šťavnatý zvnútra a nádherne voňavý – presne tak, ako ho pripravovali naše mamy a babičky.

Mäkučké, voňavé vanilkové rožky, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku. Jeden z najobľúbenejších vianočných koláčikov, čo nesmie chýbať v žiadnej domácnosti. Overený recept ako od starej mamy – jednoduché, krehké a nádherne vanilkové.

Mäkučké medové rezy, ktoré krásne prevoňajú celú kuchyňu a počas Vianoc nesmú chýbať na žiadnom stole. Tradičný recept s jemným karamelovým krémom a medovými plátmi, ktoré po odležaní zmäknú a doslova sa rozplývajú na jazyku.

Mäkučké vianočné bobaľky poliate maslom a bohato zasypané sladkým mletým makom. Tradičný sviatočný dezert, ktorý na Slovensku nesmie chýbať počas Vianoc.

Šťavnatý pečený kapor s voňavými bylinkami a maslom, ktorý jemne skaramelizuje v rúre. Jednoduchý a tradičný vianočný recept, ktorý poteší každého milovníka rýb.

Mäkučké, jemne sladké opekance s tvarohom a maslom patria medzi tradičné vianočné jedlá, ktoré si mnohé rodiny vychutnávajú na Štedrý večer. Jednoduché, poctivé a krásne voňavé jedlo, ktoré zahreje pri srdci aj pri stole.

Klasický vianočný zemiakový šalát s majonézou, hráškom a koreňovou zeleninou, ktorý na Štedrý večer nechýba na žiadnom slovenskom stole. Krémový, lahodný a dokonale vyvážený ako od mamy.

Tradičné vianočné bobaľky s jemne kyslastou kapustou a zlatistou cibuľkou. Sviatočné slané jedlo, ktoré patrí k najvoňavejším štedrovečerným špecialitám na východnom Slovensku.

Klasická vianočná rybia polievka z kapra, ktorá nádherne vonia po zelenine, masle a čerstvom kaprovi. Jemná, poctivá a pritom jednoduchá – presne taká, akú si pamätáme zo štedrovečerných večerí u babičky.

Jemné zemiakové lokše, ktoré krásne rozvoniavajú maslom a domácou plnkou. Či už ich plníte sladkým makom, voňavými orechmi alebo tradičnou kačacou pečienkou, lokše vždy patria k obľúbeným vianočným dobrotám na Slovensku.

Jemná vianočná biela kapustnica bez papriky, plná kapusty, sušených sliviek a smotany. Nádherne krémová polievka, ktorá patrí k tradičným štedrovečerným jedlám v mnohých slovenských rodinách.

Vianočná kapustnica, ktorá rozvonia celý dom svojou omamnou vôňou kapusty, húb a údeného mäsa. Tradičný recept ako od starej mamy, ktorý nesmie chýbať na žiadnom štedrovečernom stole.

Tradičný slovenský štedrák je skutočným kráľom vianočných koláčov. Maková, orechová, tvarohová a lekvárová plnka uložené v krásnych vrstvách na jemnom kysnutom ceste tvoria koláč, ktorý voňal v kuchyniach našich starých mám. Poctivý, sýty a nádherne sviatočný.