Hlavné jedlá

Podkovičky z kapra

Chrumkavé vianočné podkovičky z kapra obalené v trojobale a vysmážané do zlatistej farby. Tradičná štedrovečerná klasika, ktorú si zamiluje celá rodina.

Rýchly prehľad

Príprava20 min
Pečenie/varenie15 min
Porcie4

Tip: ak robíte dvojnásobnú dávku, vynásobte ingrediencie a kontrolujte čas pečenia po 2/3 odporúčanej doby.

Podkovičky z kapra

Postup

  1. 1Kapor narezaný na podkovičky opláchnite, osušte a nasoľte. Nechajte 10 minút odležať.
  2. 2Osoľte a okoreňte podľa chuti. Podkovičky môžete jemne pokvapkať citrónovou šťavou.
  3. 3Pripravte si trojobal: múku, rozšľahané vajcia a strúhanku.
  4. 4Kapor obaľte najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
  5. 5V hrnci alebo panvici rozohrejte dostatok oleja. Podkovičky vyprážajte 3–4 minúty z každej strany do zlatista.
  6. 6Po vypražení nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
  7. 7Podávajte s domácim zemiakovým šalátom alebo s varenými zemiakmi a citrónom.

Ingrediencie

  • 1 kapor (1,5–2 kg) nakrájaný na podkovičky
  • 150 g hladkej múky
  • 2–3 vajcia
  • 150 g strúhanky
  • soľ a čierne korenie
  • 1 citrón
  • olej na vyprážanie