Hlavné jedlá
Podkovičky z kapra
Chrumkavé vianočné podkovičky z kapra obalené v trojobale a vysmážané do zlatistej farby. Tradičná štedrovečerná klasika, ktorú si zamiluje celá rodina.
Rýchly prehľad
Príprava20 min
Pečenie/varenie15 min
Porcie4
Tip: ak robíte dvojnásobnú dávku, vynásobte ingrediencie a kontrolujte čas pečenia po 2/3 odporúčanej doby.

Postup
- 1Kapor narezaný na podkovičky opláchnite, osušte a nasoľte. Nechajte 10 minút odležať.
- 2Osoľte a okoreňte podľa chuti. Podkovičky môžete jemne pokvapkať citrónovou šťavou.
- 3Pripravte si trojobal: múku, rozšľahané vajcia a strúhanku.
- 4Kapor obaľte najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
- 5V hrnci alebo panvici rozohrejte dostatok oleja. Podkovičky vyprážajte 3–4 minúty z každej strany do zlatista.
- 6Po vypražení nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
- 7Podávajte s domácim zemiakovým šalátom alebo s varenými zemiakmi a citrónom.
Ingrediencie
- 1 kapor (1,5–2 kg) nakrájaný na podkovičky
- 150 g hladkej múky
- 2–3 vajcia
- 150 g strúhanky
- soľ a čierne korenie
- 1 citrón
- olej na vyprážanie